Industri Warta

Digawe ing Chinga: apa yaiku happeningg?

2019-09-19
Ing jagad iki, kompetisi manufaktur anyar wis diwiwiti: Amerika Serikat nyurung ngasilake pabrik manufaktur kanthi dhuwur, lan Jerman fokus kanggo mbangun 4.0. Minangka negara manufaktur, China ngluncurake inisiatif "digawe ing China 2025" ...
Owah-owahan minangka pabrik anyar: Internet seluler ing model bisnis subversion lan ing wektu sing padha, uga ganti lan malah cara manufaktur subversion, kesempatan sing gedhe lan risiko kanggo ngemot.
Pelapor ngrasakake riset klompok alat mesin shenyang, mung luwih cepet kanggo ngembangake pembaharuan institusi lan drive inovasi, supaya bisa entuk kesempatan ing kompetisi kasebut, supaya ora ana risiko, nggabungake lan nggedhekake digawe ing China ing divisi pola pola tenaga kerja global. posisi dominan.
Break loro sisih
Pasar kanggo alat mesin Cina saiki lagi durung ana. Adantages ing zhejiang cixi alat listrik listrik. wulan, lan negara-negara Asia tenggara kayata gaji pekerja Vietnam mung 700 yuan nganti 800 yuan. Alat mesin rata-rata ora cukup, lan biaya pegawe mundhak, "ora ana owah-owahan sajrone limang taun, lan para pekerja lan aku kudu mulih!"
Krisis, RongYiQun milih mesin cerdas: "Mesin cerdas, operasi sederhana, akurasi tinggi, buruh bisa ngoperasikake alat mesin, 4 saben mesin saben jam biaya pegawe nganti $ 4, tenaga kerja mudhun kira-kira 900 yuan saben wulan."
Piranti mesin biasa domestik ora lestari, lan ngimpor alat mesin CNC paling dhuwur, utamane alat-alat mesin CNC kelas luar negeri kanthi tansaya munggah. Ing industri alat mesin shenyang, umpamane, ing 2014 mesin boring biasa sing didol saka 250 taun 2011 nganti 50 mesin, pengeboran radial, wiwit taun 2000 nganti 200.
Sawijining liter lan tetes nuduhake kasusah sing diatasi China.
Persaingan global pusingan sadurunge, negara-negara barat nimbang masalah kayata konsumsi sumber daya lan tenaga kerja, riset lan desain ing lokal, ngirim link manufaktur menyang njaba. Ing kompetisi pusaran anyar, negara-negara maju mulai nyepetake implementasi manufaktur bali menyang strategi anyar lokal, kanggo ngandelake modhel alat mesin percetakan + + 3 d modifikasi, sumber daya, lan batasan biaya tenaga kerja.
"A. P&P, pabrikan A.S., lan adol ing China kanggo ngatasi pajak kerja lan terus dadi pimpinan global." Pakar sing prihatin mikir, saka akademi teknik Cina ing revolusi teknologi revolusi lan revolusi industri, pangembangan industri manufaktur China diadhepi sawise entuk keuntungan ing negara maju lan ekonomi berkembang saingan.
Pabrik ing China ngalami tes anyar: kenaikan Tenaga Kerja lan nyuda umur umure kerja; Margin kurang lan nomer akeh perusahaan sing lagging mbebayani bakal diilangi. Teknologi inti wis suwe ora dikuasai wong akeh ...
"Pertumbuhan sosial lan ekonomi ing analisis pungkasan gumantung saka manufaktur. Kanggo ngrampungake kahanan sing dibungkus, perlu kanggo ngiyatake dhukungan strategis kanggo manufaktur, nyepetake inovasi teknis lan cerdas, informalisasi, njupuk liyane pusingan kesempatan transisi manufaktur." Lin huo, direktur akademi ilmu Cina ing shenyang, ujar.
"Ngiringan krisis finansial ing taun 2008, ekonomi jagad, kunci ora ditemokake dhukungan industri sing kuwat. Pabrikan sing dhuwur, pungkasane bakal dadi ekonomi ing jagad krisis finansial internasional, dhukungan penting kanggo sabanjure babak ekonomi mundhak ekonomi, yaiku industri manufaktur China kanggo nyepetake transformasi makna kasebut. "